Vaat

Blimey!

New England Double IPA gebrouwen bij Pühaste.

New England Double IPA
ABV:  7.5%

 33 cl  30 liter

Forest Dubbel

Een ode aan de Estse herfst. Dit bier combineert de Belgische mout- en gist kwaliteiten met de zure, fruitige en verfrissende noten van de handgeplukte Estlandse rode bosbessen.

Belgian Dubbel
ABV:  7.6% IBU:  25

 33 cl  30 liter

India Pale Kölsch

Pilsner malt en Kölsch gist. Amarillo en Jarrylo. Helemaal af en compleet, zeer aromatisch en zeer drinkbaar. Vaat's visie op een sessionable zomerbier - de IPK.

India Pale Kölsch
ABV:  4.6%

 33 cl  30 liter

Jailhouse Brew

Zachte, volle, rokerige stout met een licht koffie aroma. Smaken van geroosterde mout en chocolade met een zachte afdronk.

Russian Imperial Oatmeal Stout
ABV:  9.1% IBU:  55

 33 cl  30 liter

Lager Than Life

Deze Vienna Red is een bijna uitgestorven stijl van lager bieren. Met dit bier hoopt Vaat een belangrijk bijdrage te leveren aan de stijl. Bevat Vienna malt, met Tettnanger en Citra droog gehopt.

Vienna Red Lager
ABV:  4.7%

 33 cl  30 liter

Witty Nelson

Zomer in een fles. Witty Nelson begint als een verfrissend zomers bier, droog gehopt met Nelson Sauvin. Na de tropische tonen verschijnen bij het rijpen de complexiteit van kruidig witbier, saison kenmerken, en de elegante aroma's van witte wijn.

Witbier
ABV:  5.5% IBU:  20

 33 cl  30 liter

Over Vaat

Vaat is het Estse woord voor vat en het deelt deze betekenis met het woord “kijk”.

De mannen van Vaat besloten tijdens van de uitbraak van de Europese Craft Beer Revolutie dat het enige bier wat ze echt konden drinken iets moest zijn wat ze zelf gemaakt hadden.

Zoals bij zoveel brouwers begint ook bij hun het avontuur met een fascinatie voor bier en de realisatie dat massa-productie pilseners niet het enige bier is wat er bestaat.

Vaat begon te brouwen in de keuken van Oliver (een van de huidige brouwers). De eerste batch was verschrikkelijk, maar zoals iedereen weet zijn fouten er om van te leren. In een tijdspanne van twee jaar gingen ze van geen kennis naar een aantal goede recepten en hun eerste commerciële bier.

Vaat brouwt hun bier overigens niet ver bij ons vandaan. Zij doen dit namelijk in De Proefbrouwerij in België, dit is ’s werelds beste contractbrouwerij.

Bekijk op Facebook