Tanker

Checkmate

Rijke porter met complexe mout dat het bier diepte geeft en een zijdezachte gladheid. Vol met donkere chocolade en koffie smaken en heeft een volledige afronding.

Porter
ABV:  6.8%

 33 cl

Hallucination

Gebrouwen met meer dan 25 gram hop per liter! Een enorme hop sensatie dus. Speciaal voor de echte hopheads (hopliefhebbers).

Imperial Pale Lager
ABV:  7.6% IBU:  65

 33 cl  30 liter

Külmale Maale

Sterk mint aroma. Bier giet zwart en heeft een mooi bruin gekleurd schuim. Een lekkere Imperial Stout met gebrande koffie, chocolade en munt smaken.

Mint Stout
ABV:  8.5%

 33 cl  30 liter

Frambosourus

Deze sour ale heeft een subtiel zuurtje maar zit vol met frambozen. Wordt geleverd in flessen van 37,5 cl.

Sour Ale
ABV:  7.0%

 33 cl  30 liter

Rubusourus

Een zeer toegankelijk verfrissend zuur bier met fruitige tonen. Wordt geleverd in flessen van 37,5 cl.

Sour Ale
ABV:  7.0%

 37 cl  30 liter

Abstraction

Tanker heeft goed gekeken naar hun succesvole bier Hallucination en hier een 'abstractie' van gemaakt. Minder alcohol, vergelijkbare aroma's en smaak. Abstraction is hierdoor lekker helder, fruitig en hoppig.

Juicy Pale Ale
ABV:  5.5%

 33 cl  30 liter

Armaada Glacier

Een showcase van de Glacier hop in de puurste vorm. Tanker geeft met de Armaada serie de mogelijkheid om verschillende hop soorten volledig te proeven.

IPA
ABV:  6.2% IBU:  60

 33 cl  30 liter

Armaada Sorachi Ace

Deze IPA uit de Armaada Single Hop serie van Tanker is gebrouwen met Sorachi Ace hop en is zoet met volle citrus smaken.

India Pale Ale
ABV:  6.2% IBU:  60

 33 cl  30 liter

Armaada Zeus IPA

Een mooie kans om te ontdekken wat de kenmerken zijn van de Zeus hopsoort. De Zeus hop zorgt voor een wat kruidige IPA met tonen van sinaasappelschil en hoppige bitterheid.

India Pale Ale
ABV:  6.2% IBU:  60

 33 cl

Cloud Computing

Een amber kleurige Belgian IPA in Tanker style. Fruitig maar met herkenbare Belgische gist en malt. Een fris bier met medium hop bitterheid.

Belgian IPA
ABV:  5.5% IBU:  40

 33 cl  30 liter

Fin/Est Beer Run

Een black IPA met een hoppig en grassig karakter. Gebrouwen in samenwerking met de Finse brouwerij Fat Lizard. 

Black IPA
ABV:  6.6% IBU:  60

 33 cl  30 liter

Hop Power

"Hop Power" is geinspireerd op drag racing. Krachtige motoren en een Ests record op de kwart mijl zijn de belangrijkste elementen in de planning van dit bier. Met 10% alcohol en zwaar gehopt met Centennial, Columbus en Simcoe

Imperial IPA
ABV:  10.0% IBU:  95

 33 cl  30 liter

Imperial Sauna Session

De Imperial Sauna Session is een verdubbeling van de orginele Sauna Sesion. Zeer gepast voor de winterse dagen. Gebrouwen met berken takken voor die echte Estse sauna ervaring.

Birch Ale
ABV:  6.8%

 33 cl  30 liter

Kaksteistkuud 2017

Officieel is deze double IPA niet meer in productie, echter hebben wij van brouwerij Tanker nog enkele verse fusten mogen ontvangen. Deze festival hit is daarom nog even beschikbaar bij New Beer Frontier (zie voorraadlijst).

Double IPA
ABV:  8.8%

 30 liter

Love Will Tear Us Apart

De samenwerking tussen Tanker en Mager Brewery vond plaats tijdens Valentijnsdag. Vandaar een uitnodigend sterk bier met de exotische geur van El Dorado hop en verrassend met Artemisia bitterheid. Complex, dubbelzinnig en hartverscheurend.

Trippel
ABV:  11.0%

 33 cl  30 liter

Melody

Tanker Melody is een vlotte en rijke Imperial Stout met 9% ABV. Het is een eerbetoon aan de grote metal ballads van die de geest en ziel sterken. Laat de zachte smaken over je heen komen.

Imperial Stout
ABV:  9.0%

 33 cl

Red Rain

Roodkleurige Sour met houtige en fruitige smaken van rode bessen. Ook de fijnproevers vinden er wat van (Ratebeer 89/100). Netjes verpakt in een sterke fles van 33cl.

Black Currant Sour Ale 
ABV:  7.0%

 33 cl  30 liter

Sookoll

Sookoll is een honingkleurige imperial IPA met Simpsons, Limited Single en Golden Promise-mout met een aangenaam evenwichtige bitterheid van Columbus, Citra en Cascade hop. Heldere en verfrissende IPA met een zachte afdronk.

Imperial IPA
ABV:  8.0%

 33 cl

Täiskuu

Täiskuu betekent 'Volle Maan' in het Ests. Deze witte IPA is fruitig fris, licht zoetig en aangenaam bitter. Het aroma is hoppig met citrus, grenen, perzik en hars.

White IPA
ABV:  5.6% IBU:  45

 33 cl  30 liter

Animal Instinct

Aroma vol van tropisch fruit zoals mango en perzik. Bitter van smaak door de hop maar goed drinkbaar. Gebrouwen door Tanker in samenwerking met Van Moll uit Eindhoven met 100% Bruxellensis Trois gist.

Trois IPA
ABV:  6.2% IBU:  60

 33 cl  30 liter

Masinaõli

Een diepe donkere black IPA met geroosterde mout. Smaken van gebrande koffie en passievrucht. Zelfs met een IBU van 150 zorgt deze 'motorolie' nog voor een zachte afdronk.

Black IPA
ABV:  6.6% IBU:  150

 33 cl  30 liter

Reloaded

Smaakvolle session IPA met laag alcoholgehalte. Een zoetig tropisch aroma is sterk aanwezig. Een goede volle Indian Pale Ale.

Session IPA
ABV:  5.8% IBU:  45

 33 cl  30 liter

Sauna Session

Verfrissend ambachtelijke bier dat de essentie van een traditionele Estse sauna ervaring vangt. De smaak is kruidig en zoet. Gebrouwen met berkentakken wat het bier echt uniek maakt.

Birch ale
ABV:  4.7%

 33 cl  30 liter

Sound Check

Een simpel helder bier wat goed past bij een maaltijd, droge keel of gezellig moment. Gebrouwen met de hops Green Bullet, Pacific Gem, Pacific Jade en Pacifica.

American Pale Ale
ABV:  5.0% IBU:  30

 33 cl  30 liter

Over Tanker

Tanker is een Estse brouwerij en opgericht door Ants Laidam in november 2013. De naam van de brouwerij is geïnspireerd door de fermentatietanks die gebruikt worden voor bierproductie en die tevens terug te vinden zijn op grote vrachtschepen.

Tanker heeft een eigen brouwerij in Eesti (vlakbij Tallinn).

Bekijk op Facebook