Sakiškių Alus

Barrel Aged Porter

Porter gerijpt op whiskyvaten die eerder zijn gebruikt voor de imperial stout. Lichte turfaroma en een sterk houtkarakter welk van de houtvaten komt.

Porter
ABV:  8.0% IBU:  48

 33 cl  30 liter

Chipotle Porter

Dik, stroperig en pittig van smaak. Gebrouwen in samenwerking met Mexicaans restaurant Soda de Pancho in Vilnius. Combineert goed met BBQ en chili con carne.

Porter
ABV:  6.5% IBU:  53

 33 cl  30 liter

Coconut Milk Stout

Ondanks het lage alcoholpercentage heeft deze stout een sterke volle smaak met koffie en chocolade. Zeidezacht door de lactose, sterk door de rijping op gebrande kokosnootsnippers en vanillebonen.

Milk Stout
ABV:  4.7% IBU:  19

 33 cl

Corn Lager

Gebrouwen met gevlokte maìs, Green Bullet hop uit Nieuw Zeelands en Citra hop uit de VS. Gebrouwen om goed samen te gaan met Mexicaans eten vanwege de samenwerking met restaurant keten Sofa de Pancho.

Lager
ABV:  4.0% IBU:  39

 33 cl  30 liter

Cucumber Saison

Dit bier lijkt op een traditionele Belgische saison maar is gebrouwen met een enorme hoeveelheid komkommers welke tijdens het tweede fermentatieproces zijn toegevoegd. Perfect zomerbier.

Saison
ABV:  5.5% IBU:  15

 33 cl  30 liter

Gin & Tonic IPA

Verschillende ingrediënten zijn gebruikt om een gin & tonic bier te brouwen. Voor de gin-smaak jeneverbes, korianderzaad, kaneel, laurierblad en rozemarijn. De tonic-smaak komt door sinaasappel- en citroenschil met Ahtanum en Azacca hops.

India Pale Ale (IPA)
ABV:  5.1% IBU:  44

 33 cl

Gose With Raspberries

Roodkleurige framboos sour. Ketelgezuurd met lactobacillus en hierna gefermenteerd met 100 kilo frambozen per 1000 liter. Seizoensbier dus tijdelijk beschikbaar.

Gose
ABV:  3.5% IBU:  8

 33 cl  30 liter

Hazelnut Altbier

Bruinbier in Duitse stijl. Fruitig in aroma en notig in smaak door de mout. Gebrouwen in samenwerking met thuisbrouwer Rimvydas Jurėna uit Vilnius. In 2013 won dit bier goud in een Litouwse bierbrouwwedstrijd.

Altbier
ABV:  5.1% IBU:  32

 33 cl  30 liter

Hop Harvest Ale

Dit herfst seizoensbier wordt gebrouwen met hopsoorten Marynka, Saaz en Cascade. De mout wordt licht geroosterd in een Italiaanse pizza oven.

American Pale Ale
ABV:  5.0% IBU:  16

 33 cl  30 liter

Imperial Stout

Zware complexe imperial stout. Gerijpt op vanillebonen en eikenhoutsnippers voor extra karakter. Lekker met vlees of chocolade dessert.

Imperial Stout
ABV:  9.2% IBU:  75

 33 cl  30 liter

India Pale Ale

Dé IPA van brouwerij Sakiškių. Koperkleurig, fruitig aroma en sterk verfrissend. Gebrouwen met Columbus, Cascade en Centennial. Goed hoppig zoals een IPA betaamt. Voor degenen die hun bieren fruitig, harsachtig en bitter willen.

India Pale Ale (IPA)
ABV:  7.2% IBU:  65

 33 cl

Milk Stout

Een moderne "Milk Stout" wordt gebrouwen met lactose (melksuiker). Dit bier combineert daarmee smaken van zoetigheid met geroosterde koffie. De gerstvlokken dragen bij aan de zachte structuur voor een romig en rijk bier.

Sweet Stout
ABV:  0.0%

 33 cl  30 liter

Pale Ale

Gebrouwen met Chinook en Cascade hop uit de VS. Drooggehopt met Summit en Cascade. Vol van smaak, icht van kleur en met een citroen en fruit aroma.

American Pale Ale
ABV:  5.2% IBU:  36

 33 cl  30 liter

Rhum * Room

Zware barleywine gerijpt op rumvaten. Aroma en smaken van citrus, bruine suiker, tabak en cocosnoot. Samenwerkingsbier met restaurant Rhum Room uit Vilnius.

Barleywine
ABV:  9.6% IBU:  46

 33 cl

Saison

Belgische stijl farmhouse ale gebrouwen met Amerikaanse Cascade hops voor een lichte citroensmaak. Aroma van pepers, kruidnagel en mosterd.

Saison
ABV:  6.0% IBU:  16

 33 cl  30 liter

Smoked Porter

Gebrouwen met gerookte mout. Geïnspireerd door de herfst met haar kortere dagen, koudere nachten.

Porter
ABV:  6.4% IBU:  38

 33 cl  30 liter

Sour Pale Ale

Sour ale gehopt met Citra & Equinox en een duidelijk papaya en passiefruit karakter. Geïnspireerd door Duitse ketelzuring en Amerikaanse hoptechnieken en brouwtradities.

Sour
ABV:  4.2% IBU:  30

 33 cl  30 liter

Tart Ale With Passion Fruit

Aroma en smaak van passiefruit. Licht zurig met de nadruk op frisheid. Droog-gehopped met Citra en echte Columbiaanse passievrucht.

Sour
ABV:  3.5% IBU:  8

 33 cl

Wheat Pilsner

Dit tarwebier is gebrouwen in de stijl van de oude Duitse pilseners.

German Pilsener
ABV:  3.5% IBU:  9

 33 cl  30 liter

Witbier

Troebel en stro-kleurig witbier gebrouwen met sinaasappelschil, citroen, grapefruit, allspice en korianderzaden.

Belgian Witbier
ABV:  5.2% IBU:  14

 33 cl  30 liter

Over Sakiškių Alus

Sakiškių Alus (Saikiskiu Bier) bevind zich in Litouwen en is gelegen in de nabijheid van Vilnius. Deze microbrouwerij is begonnen door thuisbrouwer Lino Zakarevičiaus met het doel om orginele, excentrieke bieren te brouwen.

De brouwerij zelf is gesitueerd in een pitoresk 80 vierkante meter houten huis wat voorheen een wijnmakerij was. Deze is door de hoofdbrouwer en zijn vader helemaal verbouwd om hier een compleet zelfstandige brouwerij van te maken.

Alle fusten van Sakiškių Alus zijn in het KeyKeg formaat en doorgaans 30 liter.