Lehe

Ajakapsel

Ajakapsel is een maibock die smaaknoten van Spaanse Oloroso sherryvaten draagt. Lehe verwacht dat deze smaak zicht verder zal ontwikkelen in de komende jaren en bewaart daarom een identieke batch apart voor de komende 10 jaar. Deze batch zal pas in 2027 beschikbaar zijn.

Maibock
ABV:  6.5% IBU:  25

 33 cl

 Bekijk videoreview

Are You Free Tonight?

Scherp bier met citrusgeur en laag alcoholgehalte, bedoeld als koele dorstblusser of metgezel met heerlijk eten.

Low Alcohol Ale
ABV:  0.5%

 33 cl  30 liter

Einstein

Anderson's en Lehe zijn samen gaan brouwen met als resultaat "Einstein". Deze New England IPA is een stap in de richting van de toekomst en brengt een zachte, fruitige hop-overdosis.

India Pale Ale
ABV:  6.0%

 33 cl

Klerre

Belgische gist, zoet en veel Jarrilo-hops laten dit bier niet in een bepaalde stijl gedwongen worden. Klerre is een verwijzing naar een Vlaams/Brabants folkloristisch waterwezen welke van gedaante kan veranderen.

Black Hoppy Belgian Ale
ABV:  9.0% IBU:  50

 33 cl  30 liter

Ravnodenstvie

Deze rijke imperial stout is gebrouwen met chocolademout en op smaak gebracht met Madagascar-vanille. Gebrouwen in samenwerking met de brouwmeesters uit St. Petersburg van brouwerij Vasileostrovskaya. Kan goed worden bewaard maar is nu al indrukwekkend te noemen.

Imperial Stout
ABV:  11.0% IBU:  110

 33 cl

Saatana Magusto

Een zoete stout gerijpt op Jack Daniels houtvaten. Zo zoet als een toetje maar vanwege het alcohol niveau zeer verraderlijk

Sweet Stout
ABV:  15.0%

 33 cl

Suur Paks Mastif

Deze barley wine is gebrouwen in 2014 en heeft al één jaar gerijpt. Suur Paks Mastif is echter een bier waarvan de werkelijke aard zich nog verder ontwikkeld. Lehe brengt daarom maar een beperkte hoeveelheid uit en laat het overgroote gedeelte van de flessen nog verder rijpen.

Barley Wine
ABV:  9.6% IBU:  60

 33 cl

Übermensch

Met 20% alcohol lijkt dit bier eigenlijk meer op een likeur. Grote hoeveelheden hop en zoetigheid maken dit een interessant bier om te delen met vrienden na een goede maaltijd.

Quintuple Session IPA
ABV:  20.0%

 33 cl

Over Lehe

Lehe is een ambachtelijke Estse brouwerij opgericht in 2013, nadat de twee hobbybrouwers al vier jaar thuis aan de Lehestraat geëxperimenteerd hadden met bier brouwen. Samen wilden ze de passie en plezier dat het hen geeft bier te brouwen doorgeven. Hun motto is dat ieder biertje een ervaring moet zijn.

Lehe’s bier wordt op traditionele wijze gemaakt met gebruik van slechts malt (Weyermann), hop, water en gist. Het bier wordt niet gepasteuriseerd of gesteriliseerd en er worden geen kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen toegevoegd.

Lehe laat ook regelmatig andere Estse brouwers gebruik maken van hun brouwerij. De volgende brouwers zijn er begonnen of brouwen er nog steeds: Anderson's, Pühaste, Tanker, Hopster en Pörgu.